Kunstconstructie

CPO project Sint Martenshof

DIY house Arnhem
CPO project Sint Martenshof

architectonische projecten 3 300
CPO project Sint Martenshof
SMH (7) 620
maquette klushuis

DIY house Arnhem

By joining a downstairs and upstairs home it became possible to combine living and working in one building. The existing floor plan has been largely honored for working on the ground floor. Where people live, it has been converted into a large space from the front to the back. The long kitchen, which is both a kitchen, cupboard, and low furniture, connects the various functionalities within the room. The skylights above provide extra daylight, which even give the room light on a gray day.

The building dates from 1890 and during this renovation (2014) we have taken as a starting point that both dates are of value to the house. This is reflected in the tiles from the butcher's shop three houses away, these have been used in an otherwise sleek and modern environment. The floor is laid in the pattern of the old floor plan. This consisted of many small spaces that now form the large space.

CPO project Sint Martenshof

Sint Martenshof is a CPO project. Collective Private Client (CPO) is a form of social project development in which future residents are jointly clients for their own new construction project. In this project, forty run-down upstairs and downstairs dwellings were proclaimed as odd-job homes who jointly undertook to renovate the architectural hulls according to set requirements under the direction of an architect. The result of this process is a coherent building block with a strong collective character. At the same time there was plenty of room for individual choices. The combination of restoration, renovation and new construction made this assignment versatile, but also complex. The result now has a huge impact on the Sint Marten district and acts as a flywheel for various new initiatives and investments.

We were closely involved in the design and implementation of the whole, both in the board of the association (client architect) and in the building committee that supervised the construction.

https://sintmartenshof.nl
Concept, design and implementation
2013 - 2014