Kunst in de openbare ruimte | Come on in

Gebiedsmarkering op stadsniveau

Come on in bestaat uit vier kunstwerken in de openbare ruimte die samen de entrees van het Korenkwartier Arnhem markeren. Daarvoor nemen we de verschillende bouwstijlen, en daarmee de geschiedenis van het Korenkwartier, als uitgangspunt. Van vier gevels uit het gebied worden de gevels geabstraheerd en omgezet in contouren, zo krijgt elke entree zijn eigen herkenbare bouwstijl , een entree die je welkom heet in een bijzonder gebied van Arnhem. Naast dat het kunstwerk de bezoeker bewust maakt van de stedelijke kwaliteit van het gebied, zijn het ook vier markeringen op stadsniveau, een visuele toevoeging aan de stad. Gebiedsmarketing door kunst in de openbare ruimte te gebruiken.

Het Korenkwartier

Het Korenkwartier, het uitgaansgebied van Arnhem, is een stuk met een levendige geschiedenis. Dit is terug te zien in de panden die er in dit gebied staan. Deze vertegenwoordigen allemaal een bepaalde tijd, zoals de Lutherse kerk uit 1737 tot de relatieve nieuwbouw als de Blikken Bioscoop. Al deze verschillende gebouwen en de sferen die zij met zich mee brengen maken het Korenkwartier tot wat het nu is.

De kunstwerken steken een stukje uit de straten zodat zij van afstand goed herkenbaar zijn en de toegangsstraten van het Korenkwartier markeren. Naast het dagbeeld is er ook een nachtbeeld.

Winnaar open call kunstwerk Korenkwartier, 2019
Uitgeschreven door de ondernemers van het Korenkwartier i.s.m. 
Stipo, team voor stedelijke ontwikkeling.
De uitvoering is wegens corona verschoven naar de verre toekomst.