Kunstconstructie
Open menu

Dag van het compliment: Big Up!  

Dag van het compliment
Nijmegen Exposeert
Dag van Lindenholt
Dag van het compliment Nijmegen
Complimenten theater
Dag van het compliment
Dag van het compliment

Dag van het compliment: Big Up!

Big Up! is een onderdeel van Nijmegen Exposeert, een kunstproject waarbij 9 kunstenaars in 9 stadsdelen met bewoners aan de slag gaan. Het thema van Nijmegen Exposeert is kracht, in Lindenholt is dit Big Up!, de kracht van het compliment, over complimenten krijgen, geven en zichtbaar maken in de wijk. Positieve ontmoetingen in de wijk veroorzaken door de kracht van het compliment in zetten en dit als een lopend vuurtje door de wijk te verspreiden.

Een compliment doet elk mens goed, je voelt je gewaardeerd. Een gewaardeerd mens zit beter in zijn of haar vel, weet dat hij of zij een verschil in deze wereld maakt voor iemand anders, heeft meer zelfvertrouwen en dus voelt een gewaardeerd mens zich krachtig.

Van 1 maart, de dag van het compliment, tot 26 juni 2011, de Dag van LIndenholt, wordt in Lindenholt de kracht van het compliment zichtbaar in de wijk. Laat je, op verschillende locaties en tijdstippen, verrassen door onze akties zoals een persoonlijke note, het oplaadstation, studio van het woord, de complimenten koerier, klein complimenten theater en de complimenten regen op de Dag van Lindenholt. Dus grijp je kans om de bakker een compliment te geven vanwege zijn heerlijke warme broodjes, je voetbaltrainer omdat hij nooit de moed laat zakken, je vriendin omdat ze de liefste van de wereld is, of de buurman omdat hij ondanks z’n ziekte altijd vrolijk blijft! Want hoe meer complimenten in de wijk hoe groter de kracht van het compliment !

Opdrachtgever : stichting Pink Sweater Productions

December 2010 tot juni 2011

Nijmegen, stadsdeel Lindenholt

Concept en uitvoering ism theatermaker Martine Jongenburger

Aantal spelers : 7

Aantal betrokken bewoners 1500

 

Links :
www.nijmegenexposeert.nl
www.pink-sweater.nl
www.theaterwerkplaatsdesmederij.nl
www.newartsnijmegen.nl
www.lindenberg.nl
www.lindenholt.info
www.dagvanlindenholt.nl
www.nijmegen.nl/wonen/Wijken/lindenholt
www.nationalecomplimentendag.nl