Kunstconstructie
Open menu

Kunst in de samenleving - Atlanta flat Velp

Kunst in de samenleving
Community Arts
Community Art
Kunst en Samenleving
Samenleving en kunst
Samenleving en kunst

Update i.v.m. de corona-crisis: de activiteiten rond 'Heb je even voor mij?' worden dit voorjaar uitgesteld. Francoise is in overleg met de activiteitencommissie van de Atlantaflat over een tijdelijk andere vorm van dit project.

Atlanta flat

Community Art project

De Atlanta flat in Velp is van oudsher een serviceflat voor ouderen. Nog steeds wordt een groot aantal appartementen door ouderen bewoond, echter, de flat is geen serviceflat meer: er worden woningen aan jong volwassenen verhuurd en in het bijgebouw zijn kamers voor studenten. De flat heeft gezamenlijke ruimtes die veel mogelijkheden bieden. De activiteitencommissie van de flat organiseert daar geregeld workshops, concerten of andere activiteiten. Deze worden helaas alleen door de oudere bewoners bezocht. Er is weinig contact tussen de oudere en de jongere bewoners.De Atlanta flat in Velp is van oudsher een serviceflat voor ouderen. Nog steeds wordt een groot aantal appartementen door ouderen bewoond, echter, de flat is geen serviceflat meer: er worden woningen aan jong volwassenen verhuurd en in het bijgebouw zijn kamers voor studenten. De flat heeft gezamenlijke ruimtes die veel mogelijkheden bieden. De activiteitencommissie van de flat organiseert daar geregeld workshops, concerten of andere activiteiten. Deze worden helaas alleen door de oudere bewoners bezocht. Er is weinig contact tussen de oudere en de jongere bewoners.De activiteitencommissie van Atlanta heeft Cultuurbedrijf RIQQ benaderd met de vraag of RIQQ hen wil ondersteunen in het creëren van verbinding tussen de bewoners, door middel van kunst.

 

Februari 2020 deel 1 van een kunstproject in Velp: Plaatselijke tijd.

Heb je even voor mij?

Heb je even voor mij ?Het kunstproject Heb je even voor mij ? bestaat uit een aantal delen omdat de inschatting is dat het in het begin wat moeite gaat kosten om de bewoners in beweging te krijgen, deel te laten nemen. Het eerste project, is kort met snel zichtbaar resultaat zodat mensen steeds meer zullen begrijpen wat de bedoeling is, er de lol ervan in zullen zien en er aan mee willen werken. Zo hopen we steeds meer mensen bij het project te betrekken, hoe meer mensen er aan mee werken hoe meer verbindingen er gaan ontstaan.

Plaatselijke tijd:

Duur : 2 weken. De installatie die laat zien waar iedereen vandaan komt voordat ze in het nu in deze Atlantaflat zijn komen wonen. Wat is de route naar de flat, hoe ben je hier beland, het nu, 2020.Verschillende levens die nu samenkomen in tijd, in plaats, in de flat Atlanta.

 

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door:

logo pc jpg web vsbfonds pay off web

VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. In de vorm van donaties, praktische kennis en netwerken. Het fonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. Door sociale en culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken. Zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze diverse samenleving en kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van het fonds: ‘Iedereen doet mee’.