Kunstconstructie
Open menu

Interactief debat @ Tetem

Zes teams worden fysiek geprikkeld om het object Rolling Together in beweging te houden terwijl ze debatteren. Na afloop kan het publiek stemmen op het meest ‘dynamische’ panelteam dat vervolgens een prijs krijgt uitgereikt.

Met het interactieve debat Rolling Together worden culturele instellingen, maatschappelijke instanties, bedrijven en initiatieven samengebracht om na te denken over verbindingen die de directe omgeving – in dit geval de wijk Roombeek – kan bieden. Tijdens het debat worden de panelleden fysiek geprikkeld om het object Rolling Together van Françoise Braun in beweging te houden terwijl ze debatteren. Door het evenwichtsorgaan te prikkelen raken mensen ontregeld. Het zorgt ervoor dat mensen “aan” gaan, waardoor zelfs stil staan een actieve bezigheid wordt. Het maakt je ervan bewust dat je een interactie aan gaat met de mensen om je heen.

Rolling Together biedt een speelse opening voor gesprekken om gezamenlijk tot mogelijke oplossingen te komen. Door samen in het object plaats te nemen en letterlijk een nieuw evenwicht te zoeken, worden verbindingen gelegd en kun je een open gesprek aangaan. Tijdens het debat gaan de volgende panelteams het gesprek aan:

Team 1 en 2 – Wat hebben talenten nodig om zich te ontwikkelen in de wijk?
Team captains: Bart-Jan Herwijer (The Cee Spot) en Marc Boumeester (AKI ArtEZ Academie voor Art & Design)

Team 3 en 4 – Hoe kan de wijk meer gebruik maken van het potentieel van jongeren?
Team captains: Kim Oude Keizer (Jongerencentrum Chill Out) en Marjon Kok (De Twentsche Courant Tubantia)

Team 5 en 6 – Welke rol zouden culturele instellingen in stadsdeel Noord in het sociale domein kunnen spelen?
Team captains: Wilja Jurg (Tetem) en Chantal Euverman (Stadsdeel Noord)

Dit debat wordt gehouden onder de leiding van moderator Symone de Bruin, hoofd Eenheid Ruimtelijke Leefomgeving Gemeente Apeldoorn. Na afloop kan het publiek stemmen op het meest ‘dynamische’ panelteam dat vervolgens een prijs krijgt uitgereikt.

Het debat vindt plaats in het kader van de tentoonstelling Do It Together Neighborhood.

Rolling Together is een tool voor teamontwikkeling en een ruimtelijk object dat zich op het snijvlak van kunst, architectuur en design bevind.

Foto's: Inge Heeringa

Open menu