Kunstconstructie

Verbouwing zolder in Arnhem

Meer licht en ruimte op de zelfde vierkante meters.

Zolder particulier Verbouwing van een zolder met twee kinderslaapkamers en een grote overloop (met veel spullen en was) In de kinderkamers is voornamelijk het afwerkingsniveau verhoogd. Voor de tussenruimte zijn een aantal ingrepen bedacht die de ruimte zowel functioneler als prettiger maken om te zijn.

Zo is de leuning van de trap vervangen door een kast die zich als het ware een weg naar boven slingert en zo beneden en boven met elkaar verbind (en veel kastruimte biedt). Deze beweging en kast is doorgezet in de afscheiding van de nieuwe vide. Hier is het een open kast geworden voor alle boeken. De oude vide boven de trap is gedeeltelijk dicht gemaakt en door het verplaatsen van een muurtje van één van de kinderkamers is er een nieuwe ruimte ontstaat om te loungen, lezen en spelen.

Boven de vide zijn er twee dakramen geplaatst die voor een lichte ruimte zorgen, zowel op de tussenruimte van de zolder als in het trappenhuis met trapkast op de eerste verdieping.

Een half hoog muurtje waarachter de wasmachine staat (en veel andere spullen die je liever niet wilt zien maar je wel nodig hebt), zorgt ervoor dat dit alles uit het zicht blijft terwijl het de hoogte van de ruimte en daarmee je gevoel van ruimte om je heen intact laat. De tussenruimte blijft daardoor één geheel terwijl er toch een afgescheiden deel bijgekomen is.

De materiaalkeuzes, afwerking en kleuren zorgen voor een rustige ruimte die een grote hoeveelheid aan spullen kan opnemen zonder dat het afbreuk doet aan de ruimte.

Ontwerp en bouwbegeleiding : Kunstconstructie
Uitvoering : Aannemersbedrijf Ebbers Giesbeek
Opdrachtgever : Particulier
2019