Hoe creëer je vertrouwen in de organisatie

Rolling Together herdefinieerd de spelregels bij de samenwerking tussen mensen. Je kunt er in vergaderen, brainstormen of een moment voor jezelf beleven, even alleen zijn. Door het evenwichtsorgaan te prikkelen raken mensen ontregeld. Het zorgt ervoor dat mensen “aan” gaan, waardoor zelfs stil staan een actieve bezigheid wordt. Het maakt je ervan bewust dat je een interactie aan gaat met de mensen om je heen, waarbij er even geen tijd is om je e-mail te checken.

Rolling Together is een ruimte waar je kunt spelen met elkaar. Spelen zorgt voor creativiteit, voor ontspanning en verminderen van stress. Het stimuleert de hersenen en je wordt er blij van.

Om het met Plato te zeggen: “Je leert iemand beter kennen door een uur spelen dan door een jaar praten.”

Rolling Together is een tool voor teamontwikkeling en een ruimtelijk object dat zich op het snijvlak van kunst, architectuur en design bevind. Door gebruik te maken van CNC techniek is het éénvoudig en snel te produceren in verschillende soorten (vlak) plaatmateriaal waar ook ter wereld. Het object is ook op locatie in en uit elkaar te halen. De CO2 voetafdruk wordt hierdoor enorm verminderd en kan het ook opgebouwd worden op lastiger te bereiken locaties.

Op zoek naar samenwerking vertrouwen en evenwicht.

Als kunstenaars zijn wij vooral geïnteresseerd in de openheid waarmee teams een proces van verandering met onbekende uitkomst instappen. Dat is spannend. Zo spannend dat veel mensen de neiging hebben acuut op de rem te gaan staan. Toch is openheid de voorwaarde om samen het proces in te gaan; hoe groter de openheid, hoe groter de kans om tot een goede nieuwe situatie te komen waarin iedereen het beste van zichzelf kan laten zien. Het gaat voor mij om de wil er sámen uit te komen; vertrouwen, samenwerking, naar elkaar luisteren en elkaar respecteren. Met elkaar een nieuw evenwicht vinden!

Kunst is in staat mensen mee te nemen naar een wereld die ze niet kennen, roept vragen op, is soms confronterend en een andere keer juist speels of humoristisch. Kunst zet aan tot discussie, brengt nieuwe inzichten en zorgt voor nieuwe ervaringen. Kunst laat mensen buiten de bestaande kaders denken. Ons beeldend object Rolling Together stelt mensen fysiek in staat samen te werken aan een nieuw evenwicht. Het vraagt mensen deel te nemen, samen onderdeel te worden van het kunstwerk en zich bewust te worden van het gewicht en de openheid die zij zelf inbrengen.

Presentatieruimte Tetem

Rolling Together is oorspronkelijk in opdracht van Tetem gemaakt en was daar van 4 oktober t/m 14 januari 2019 te zien. Van 20 juli t/m 18 augustus 2019 zal Rolling Together als kunstobject te zien zijn bij kunstroute Open Stal, Oldeberkoop.
Portret Françoise Braun   Lars Smook.jpg groot 640
Ruimtelijk kunstwerk ZomerExpo 2019 (2) 620 Tentoonstelling Do It Together Neighborhood Hulpmiddel bij teamcoaching Hulpmiddel bij teamcoaching Hulpmiddel bij teamcoaching