Kunstconstructie
Open menu

Helmen Vol Verhalen

Helmen Vol Verhalen
Helmen Vol Verhalen
Helmen vol verhalen
Helmen vol verhalen
Helmen vol verhalen
Helmen vol verhalen
Helmen vol verhalen

Missieverhalen van jonge veteranen

In het kunstproject 'Helmen Vol Verhalen' ontmoeten twee professionals elkaar. 'Jonge' veteranen delen hun persoonlijke missieverhalen met professionele kunstenaars, die middels een kunstwerk in verschillende kunsttechnieken deze ervaring vastleggen. Twee mensen, die beiden in de uitvoering van hun beroep worden gevraagd om midden in de wereld te gaan staan.

De volledige (reizende) expositie gaat van start in de tweede helft van 2021 met twintig kunstwerken gebaseerd op twintig missieverhalen van 'jonge' veteranen die aan één van de vele VN missies hebben bijgedragen over de afgelopen veertig jaar.

Op deze pagina zullen wij onze ervaringen delen:

11 maart: eerste gesprek met Harrie Vorstenveld

Ons eerste gesprek met Harrie Vorstenveld onze buddy! Wat een inspirerende middag was dat! Harrie is een 'jonge' veteraan die voor 'onze' missie, de missie van ons Nederlanders, in allerlei verre landen heeft gebivakkeerd. Wij zijn het nog even aan het processen om later zijn verhaal vast te leggen in een kunstwerk! Wordt vervolgt!

8 april: tweede gesprek met Harrie én Leida

Voor ons tweede gesprek heeft Harrie op ons verzoek zijn vrouw Leida ook meegenomen. Harrie vertelde in zijn eerste gesprek met ons dat hij zijn werk niet zou kunnen doen als hij niet zo'n vertrouwensband had met het thuisfront. Wij waren wel benieuwd hoe dat precies in elkaar zit. Wij (Casper en Françoise) zitten 24 uur per dag op elkaars lip, Leida en Harrie zien elkaar regelmatig maanden niet!

Er borrelen allerlei concepten op die we de komende maanden mogen onderzoeken! Leuk!

Foto's op deze pagina: bureauBeeld