Kunstconstructie
Open menu

Nieuwsbrief Januari 2020

Wij wensen je een goed 2020!

Op 11 januari bestaat Kunstconstructie 1 jaar! Een succesvol jaar!
In deze nieuwsbrief kijken wij met veel plezier wat 2020 nu al voor ons in petto heeft en geven we een visuele terugblik op 2019.

Kunstconstructie is een samenwerkingsverband van beeldend kunstenaars
Françoise Braun en Casper Teijgeler.

Come on In: Ontwerp Korenkwartier

Kiosk Open Stal

Welkomstgebaar
Het Korenkwartier in Arnhem heeft in 2019 in samenwerking met STIPO (Team voor stedelijk ontwikkeling) een prijsvraag uitgeschreven. Door de kunstwerken moet het Korenkwartier makkelijker te vinden zijn voor Arnhemmers, dagjesmensen en toeristen. 

Wij hebben hiervoor een ontwerp gemaakt en zijn unaniem door de jury verkozen als winnaar van de prijsvraag. De komende periode werken wij het ontwerp verder uit.

Concept Het Korenkwartier is een stuk van Arnhem met een levendige geschiedenis. Dit is terug te zien in de panden die er in dit gebied staan.

Come on in
bestaat uit vijf kunstwerken die samen de entrees van het Korenkwartier Arnhem markeren. Daarvoor nemen we de verschillende bouwstijlen, en daarmee de  geschiedenis van het Korenkwartier, als uitgangspunt. Van vijf gevels uit het gebied worden de gevels ge-abstraheerd en omgezet in countouren, zo krijgt elke entree zijn eigen herkenbare bouwstijl , een entree die je welkom heet in een bijzonder gebied van Arnhem.

Naast dat het kunstwerk de bezoeker bewust maakt van de stedelijke kwaliteit van het gebied, zijn het ook vijf markeringen op stadsniveau, een visuele toevoeging aan de stad.

Lees meer...

 

Expositie Galerie Stijl te Eefde

 


HansChristiaan Peters en Etta Adriaanse van Galerie Stijl zagen onze Folly bij Kunstmoment Diepenheim. Zij hebben ons gevraagd de Folly in de beeldentuin te plaatsen. 


Galerie Stijl is een galerie voor hedendaagse abstracte kunst met een voorkeur voor geometrisch werk. De galerie heeft haar oorsprong in Arnhem in de Parkstraat. In 2018 is de galerie heropend in Eefde.


Opening 26 april 2020

Zutphenseweg 132
7211EG Eefde

www.galeriestijl.nl

Folly 90.15

Atlanta Flat

Atlanta flat

De Atlanta flat in Velp is van oudsher een serviceflat voor ouderen. Nog steeds wordt een groot aantal appartementen door ouderen bewoond, echter, de flat is geen serviceflat meer: er worden woningen aan jong volwassenen verhuurd en in het bijgebouw zijn kamers voor studenten. 

De activiteitencommissie van Atlanta heeft Cultuurbedrijf RIQQ benaderd met de vraag of RIQQ hen wil ondersteunen in het creëren van verbinding tussen de bewoners, door middel van kunst. Zij hebben ons gevraagd om hier met een kunstproject invulling aan te geven.

Heb je even voor mij?

Kunstproject met het thema tijd.
Tijd is een thema dat kan inzoomen en uitzoomen over mensenlevens. Uitspraken en inzichten kan geven over verschillende levensfases. Zo is het leven van jongeren vaak drukker terwijl zij de tijd als langzamer ervaren. Ouderen vinden dat de tijd sneller gaat terwijl zij het vaak minder druk hebben.

Kunst kan tijd vervormen, vertragen, stil zetten en er doorheen reizen. Tijd vormt en vervormt herinneringen. Tijd kan andere vormen aannemen zoals vergeten tijd (dat wat je doet zodat je de tijd vergeet), de tijd die het verschil tussen de werkelijke en de ervaren tijd weergeeft.
En kan leiden tot gezamenlijke tijd.

Met dank aan iedereen met wie we samen mochten werken in 2019