Kunstconstructie
Open menu

SIXX @ Klifhanger

Klifhanger Texel
Klifhanger Texel
Concept Klifhanger Texel
Kunstroute Texel
Kunstroute Texel
Kunstmanifestatie Texel
kunstmanifestatie in en rond Den Hoorn op Texel

SIXX @ Klifhanger


SIXX is een kunstwerk voor kunstmanifestatie Klifhanger en gaat over beweging. Het heeft meerdere terugkerende bewegingen in zich: de veranderingen in tijd en plaats die in Den Hoorn en Texel plaatsvinden gedurende een dag (4 x 6 uur) en een jaar (2 x 6 maanden). Het vertelt het verhaal over de dagelijkse terugkerende bewegingen van de zee, van eb en vloed die het eiland veranderen in vorm en beleving. En van de bewegingen op land waar, naast eb en vloed, om de 6 maanden toeristen komen en gaan.


Bij het bekijken van het kunstwerk moet de bezoeker / toeschouwer zelf in beweging komen om het kunstwerk in al zijn aspecten te kunnen zien. Hoe beweeg je als bewoner of toerist met de bewegingen van de zee en het land mee? Je kunt vanuit verschillende standpunten naar het kunstwerk kijken, elk standpunt geeft een ander perspectief en laat een andere beweging en ritme zien. Ook de snelheid van bewegen van de bezoeker (lopend of op de fiets of auto) levert een andere beleving op.


Het kunstwerk bestaat uit 3 elementen die zowel achter als naast elkaar staan zodat er een diepte en dynamiek ontstaat die vanuit elk standpunt weer anders is. Van links naar rechts is de zee te zien. Van rechts naar links, het land. Als je er recht voor staat speelt de omgeving een grote rol.

Locatie:

Hoek Rommelpot en Witteweg, Den Hoorn, Texel

Datum: 24-27 juni 2021