Kunstconstructie
Open menu
Theeding 001 620x621

Come on in
markering op stadsniveau

Entree Korenkwartier
Kunstwerk Korenmarkt
Kunst Korenkwartier
Come on in, kunstwerken entrees Korenkwartier Arnhem
Come on in, kunstwerken entrees Korenkwartier Arnhem0
Come on in, kunstwerken entrees Korenkwartier Arnhem

4 kunstwerken markeren het Korenkwartier

Erfgoed

Het Korenkwartier, het uitgaansgebied van Arnhem, is een stuk met een levendige geschiedenis. Dit is terug te zien in de panden die er in dit gebied staan. Deze vertegenwoordigen allemaal een bepaalde tijd, zoals de Luthersekerk uit 1737 tot de relatieve nieuwbouw als de Blikken Bioscoop. Al deze verschillende gebouwen en de sferen die zij met zich mee brengen maken het Korenkwartier tot wat het nu is.

Gebiedsbranding

Come on in bestaat uit vier kunstwerken die samen de entrees van het Korenkwartier Arnhem markeren. Daarvoor nemen we de verschillende bouwstijlen, en daarmee de geschiedenis van het Korenkwartier, als uitgangspunt. Van vier gevels uit het gebied worden de gevels geabstraheerd en omgezet in contouren, zo krijgt elke entree zijn eigen herkenbare bouwstijl , een entree die je welkom heet in een bijzonder gebied van Arnhem. Naast dat het kunstwerk de bezoeker bewust maakt van de stedelijke kwaliteit van het gebied, zijn het ook vier markeringen op stadsniveau, een visuele toevoeging aan de stad.

De kunstwerken steken een stukje uit de straten zodat zij van afstand goed herkenbaar zijn en de toegangsstraten van het Korenkwartier markeren. Naast het dagbeeld is er ook een nachtbeeld.

Winnaar open call kunstwerk Korenkwartier, uitvoering 2021.

Uitgeschreven door de ondernemers van het Korenkwartier i.s.m. Stipo, team voor stedelijke ontwikkeling.

Open menu