Opbergruimte in een DIY kastontwerp

Opbergruimte

Iedere opbergruimte heeft zo zijn eigen uitdaging. Hieronder twee bijzondere, van de vele opbergruimtes die we in de afgelopen jaren voor diverse particulieren hebben ontworpen en uitgevoerd.

Trappen

De bemanning van het schip “Heerenschip” wilde graag twee nieuwe trappen met opbergruimte. Bestaande luiken in de vloer en achter de trap moesten bereikbaar blijven in verband met de technische installaties die zich daar bevinden. Wij hebben hiervoor een modulaire trap met opbergruimte ontworpen. Het onderste deel in de badkamer staat op wielen waardoor deze makkelijk weg te rijden is en de toegang tot de hydrofoor bereikbaar blijft. De trap is desnoods helemaal, per trede, los te schroeven mocht dat nodig zijn. De deurtjes en ladefronten zijn eerst zwart gebeitst, geveegd en vervolgens blank gelakt. Door de lak heen blijft de nerf van het hout zichtbaar. Hierdoor oogt het geheel zacht en natuurlijk. De lade is uitgevoerd met softclose systeem hierdoor wordt gedempt naar binnen getrokken en blijft, ook als schip niet geladen is en de kont dieper in water ligt, gewoon dicht.

DIY Kastontwerp

Het uitgangspunt was de zijruimte in een woning die werkkamer moest worden. Een bestaande tafel waar de bewoners erg aan gehecht zijn en die in en bij de kast moest passen. En het moest een vader-zoon project worden, ze wilden het samen in elkaar kunnen zetten. Om de ruimte optimaal te benutten en visueel aantrekkelijk te maken bestaat de kast uit twee delen, een ondiep deel zodat de kast niet voor de muur uitkomt. En een dieper deel waar je de computer, enz. in kwijt kan. De achterwand in kleur en in hout benadrukken de diepte.

Opbergruimte op zolder

In dit zolderontwerp zit ook heel veel opbergruimte.

Opdrachtgevers  diverse particulieren, 2019 – 2022