Detail Abstract kunstwerk Upstairs Downstairs

Abstract kunstwerk | Upstairs Downstairs

Upstairs Downstairs is een abstract kunstwerk, speciaal gemaakt voor de lepe hoek in het trappenhuis van een woning in Arnhem. Deze lepe hoek, de schuine wand waarachter alle leidingen lopen, loopt over een lengte van 6,5 meter van beneden naar boven, van de begane grond tot aan de zolder. Deze hoogte, die nog eens benadrukt wordt door de smalle breedte van 50 cm, is een belangrijk gegeven. De hoogte is ook terug te vinden in een andere inspiratiebron, op hoeveel meter je je in het trappenhuis boven NAP bevindt en de daarbij behorende peilstok.

Het resultaat is een werk dat zich door de abstracte vorm laat lezen als peilstok of landschap met bewegingen in horizontale en verticale richting. Het kunstwerk is opgebouwd uit verschillende lagen zodat er diepte ontstaat die de verschillenden richtingen accentueren.

Abstracte kunst als onderdeel van het huis

Abstract kunstwerk Upstairs Downstairs is onderdeel van het huis. Hierdoor ontstaat een diepte in het oorspronkelijk witte trappenhuis dat vanuit het hele huis prominent aanwezig is. Het verbindt de verdiepingen met elkaar en maakt de hoogte van het (trappen)huis voelbaar.

Opdrachtgever: Particulier, Arnhem
Afmeting: 6,5 meter bij 50 cm
Materiaal: Laser gesneden MDF en triplex
2020 – 2021