Kunstproject Multi Me

Community art in het trappenhuis flat Douglas | Multi me

Community Art

Multi Me is een community art project over verschillende identiteiten voor in het trappenhuis van de flat Douglas. Een installatie van fotografie en poƫtische teksten met uitspraken waarom de identiteit zo belangrijk voor ze is. Elke verdieping krijgt zijn eigen identiteit. Zo wordt het trappenhuis, een semi openbare ruimte, meer eigen. Een ruimte die eigenlijk van niemand is maar waar wel door iedereen dagelijks gebruikt wordt.

Soms doen ze iets menselijks zoals tikkertje spelen

Verschillende identiteiten

Iedere mens heeft verschillende identiteiten in zich, die deel maken uit van wie je bent. In sommige situaties is een bepaalde identiteit belangrijk, soms ook niet. Over het algemeen zorgt het voor verbondenheid met mensen die dezelfde identiteit hebben. In de flat Douglas met zijn 100 woningen wonen mensen met dezelfde identiteit. Vaak weten zij dit niet van elkaar en kennen zij elkaar niet. Op een aantal zaterdagen hebben we mensen met dezelfde identiteit zoals mensen met een huisdier, een tatoeage of een muziekinstrument, gevraagd om beneden bij elkaar te komen.

Ze is mooi van lelijkheid

Ontmoetingen

Zo hebben mensen met dezelfde identiteit elkaar ontmoet. Tijdens de ontmoeting van de mensen die een muziekinstrument bespelen is door een aantal bewoners bedacht om samen een band te beginnen. Deze band heeft voor het eerst opgetreden tijdens de officiƫle opening van het kunstproject. Elke verdieping krijgt een eigen identiteit terwijl de mensen met die identiteit verspreid over de verschillende verdiepingen van de flat wonen. Zo ontstaat er een verbondenheid met een verdieping die als fysieke gebruiksroute niet de jouwe is. En wordt het trappenhuis meer van iedereen.

Niet dagelijks zichtbaar hem meer maakt van mij

Multi me Flat Douglas, Aristotelesstraat Apeldoorn
Opdrachtgever : Woningcorporatie De Goede Woning, Apeldoorn
2009 – 2010