Kunstmanifestatie Klifhanger, Texel | SIXX

Verandering in tijd en plaats

SIXX is een kunstwerk voor kunstmanifestatie Klifhanger en gaat over beweging. Het heeft meerdere terugkerende bewegingen in zich: de veranderingen in tijd en plaats die in Den Hoorn en Texel plaatsvinden gedurende een dag (4 x 6 uur) en een jaar (2 x 6 maanden). Het vertelt het verhaal over de dagelijkse terugkerende bewegingen van de zee, van eb en vloed die het eiland veranderen in vorm en beleving. En van de bewegingen op land waar, naast eb en vloed, om de 6 maanden toeristen komen en gaan.

Beweging

Ook bij het bekijken van het kunstwerk speelt beweging een rol. De bezoeker / toeschouwer moet zelf in beweging komen om het kunstwerk in al zijn aspecten te kunnen zien. Hoe beweeg je als bewoner of toerist met de bewegingen van de zee en het land mee? Je kunt vanuit verschillende standpunten naar het kunstwerk kijken, elk standpunt geeft een ander perspectief en laat een andere beweging en ritme zien. Ook de snelheid van bewegen van de bezoeker (lopend of op de fiets of auto) levert een andere beleving op.

Zee en Land

Het kunstwerk bestaat uit 3 elementen die zowel achter als naast elkaar staan zodat er een diepte en dynamiek ontstaat die vanuit elk standpunt weer anders is. Van links naar rechts is de zee te zien. Van rechts naar links, het land. Als je er recht voor staat speelt de omgeving een grote rol.

Klifhanger is een 2-jaarlijks terugkerende kunstmanifestatie op locaties in en rond Den Hoorn op Texel. Een kunstroute in en rond Den Hoorn op Texel waar kunstenaars op erven en akkers, in schuurtjes en woonkamers en in het duingebied hun kunstwerk tentoonstellen. Werk dat speciaal is gemaakt voor de locatie én dat een sterke binding heeft met de plaats waar het wordt gepresenteerd.

Locatie:
Hoek Rommelpot en Witteweg, Den Hoorn, Texel
Datum: 24-27 juni 2021