At your feet, onze inzending voor de open call voor een kunstwerk in de openbare ruimte van Differdange, Luxemburg, 2021

At your feet | kunstwerk openbare ruimte

Open call

De stad Differdange in Luxemburg heeft in het najaar van 2021 een open call uitgeschreven voor een kunstwerk in de openbare ruimte op vijf verschillende locaties in de stad. Eén daarvan had op ons de meeste aantrekkingskracht, een verlaten gebouw aan de rand van de stad. Een plek waar veel jongeren samenkomen. Deze is door de organisatie omschreven als een plek waar jongeren zich verzamelen om stiekem sigaretjes te roken en elkaar te ontmoeten; creëer een first kiss environment.

Concept

Het kunstwerk moet meer zijn dan een omgeving voor een eerste kus. A first kiss is een belangrijk moment in je leven, met Differdange als middelpunt van de wereld. Jouw leefwereld waarin je je vrienden ontmoet en samen met hen de wereld verkent en eigen maakt. Maar die tijd is ook vaak het begin van grote veranderingen in je leven. Een vertrekpunt met Differdange als basis, waarbij er ook buiten Differdange veel te ontdekken valt en je wereld steeds groter zal worden.

At your feet

At your feet slingert zich om het verlaten gebouw heen. De armen geven de richtingen aan van diverse hoofdsteden, plekken van inspiratie, dromen en toekomstige veranderingen. Door de verbreding aan de voorzijde van het gebouw ontstaat een natuurlijk podium, een centraal punt, het nú in Differdange. At your feed maakt de omgeving tot een aangename ontmoetingsplaats. Een object om op allerlei manieren te gebruiken, om op te zitten, te hangen en te liggen. Het podium geeft ruimte voor muziek, dans en theater. Of om filmpjes op te nemen. Door de gele kleur ontstaat een zonnig contrast met het gebouw en (zeker in de winter) de omgeving. Het werkt als een sokkel voor het gebouw, waardoor het gebouw meer wordt dan een verlaten gebouw, het wordt een decor voor het podium en de rest van het object.

Deelname open call voor een kunstwerk in de openbare ruimte, Differdange, Luxemburg https://www.diffmix.lu
2021