Open Stal

Open Stal Oldeberkoop

De expositie bij Open Stal, waaraan meer dan 50 kunstenaars deelnemen, is iedere dag te bezoeken van 13:00 tot 18:00 uur en heeft als thema: De mens wikt… Een thema waar Rolling Together prima in past.

Kunstroute

De kunstroute biedt op onverwachte plekken kunst in het dorp Oldeberkoop, zowel binnen als in de buitenlucht, op variërende locaties zoals o.a. een kerk, boerderij, garage, school, bos met waterpartijen, een bus en diverse galeries.

De kunstroute is 2 kilometer lang. Al wandelend kunt u genieten van de kunst in het pittoreske dorp. Voor mensen die slecht ter been zijn staan witte fietsen klaar. Open Stal kan heel goed met kinderen worden bezocht. Voor hen wordt een speciale speurtocht uitgezet.

Open Stal is een kunstroute van allure die ieder jaar 10.000 bezoekers mag verwelkomen.

Locatie: Open Stal, Oldeberkoop
Datum: 20/07/2019 – 18/08/2019
Opening: zaterdag 20 juli om 12:15 uur.

Artikel in Sâ!:

Heel wat vrolijker zijn de reacties in mfa MeJander. Ria en Victor Walvisch klimmen in de houten kunstconstructie van Françoise Braun en Casper Teijgeler. En dat is wiebelen en balanceren geblazen onder uitroepen van vreugdekreetjes. “Ja, kom er ook maar bij”, wenkt Victor Flip Geerlings. Leuk speelgoed dit, vindt Flip. “Ik sta er wel op m’n voordeligst op”, grinnikt hij naar echtgenote Esther die met haar telefoon het tafereel vastlegt. Ze zijn speciaal voor Open Stal vanuit woonplaats Alphen aan den Rijn afgereisd naar Oldeberkoop. “Vorig jaar waren we er ook, het is gewoon goeie kunst. En dan ben je benieuwd wat er dit jaar weer is.”

Meer over Rolling Together

Rolling Together is een interactief ruimtelijk kunstwerk dat de spelregels bij de samenwerking tussen mensen herdefinieerd. Het stelt mensen in staat om op speelse wijze, letterlijk en figuurlijk, te kijken naar wie zij zijn en welke rol zij vervullen binnen een samenwerking. Wat de ene mens doet, beslist en uitvoert heeft direct (fysiek) gevolg voor andere mensen. En wat een ander doet heeft andersom ook invloed op jezelf. Voel hoe open je ten opzichte van anderen staat in je afwegingen, gesprekken en samenwerking.

Meer lezen over Rolling Together? klik hier